Peste 60 de actori au filmat genericul pentru Aniela

Posted On 14:30 by Devoratorul de TV |











In urma cu catva saptamani, actorii din "Aniela" s-au trezit dis de dimineata, pe la ora 3 ca sa fie gata pentru filmarile de noapte si zi ale genericului primului serial de epoca ce va fi transmis din toamna Acasa. Genericul productiei ’’Aniela’’ s-a filmat in locatii speciale, in Buftea, pe Ulita Mare, reconstruita exact in stilul inceputului de secol XX si la Palatul Mogosoia. Pentru filmari a fost adusa, de la Breaza, o pereche de cai, de rasa rara, frizoni, foarte scumpi, pentru ca in epoca acesti cai erau semn al bogatiei celor din inalta societate. De asemeni, pentru a respecta rigorile epocii, iluminarea a fost facuta cu lampioane cu gaz si peste 50 de figuranti au fost folositi pentru a interpreta personaje din epoca precum lustragii, cosari, precupete, cusatorese. Si recuzita a fost adusa dupa ce au fost facute nenumarate prospectii. Pentru filmarea genericului au fost cumparate mezeluri cu etichete din epoca, au fost aduse mii de fire de flori si sute de covrigi pentru covrigarii care vindeau pe strada in Bucurestiul de la 1900. In plus au fost tiparite mai multe ziare “Timpul”, o gazeta care exista si la inceputul secolului trecut.
Peste 60 de actori au filmat mai bine de 30 de ore, ziua si seara, la peste 35 de grade Celsius, genericul primului serial românesc de epoca. S-au folosit 66 de costume pentru actori si 50 pentru figuratie, in total 116 ]inute create special de echipa coordonata de Radu Mada si Adriana Popa, stilistii productiei.
Voia buna si dorintta ca rezultatul muncii lor sa fie unul care sa placa celor de acasa au facut insa ca zilele de filmare sa nu fie grele: “Pentru mine a fost ca si cum am trait intr-un basm, parca am dat timpul inapoi cu mai bine de 100 de ani. In jurul meu toata lumea aratat ca la 1900, de la haine pana la comportament. Cand ii vedeam, pe Ulita Mare, pe covrigari, pe precupete sau pe cosar cum se plimba in jurul meu aveam impresia ca sunt o domnita de la inceputul secolului trecut. Iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos”, spune Adela Popescu, interpreta Anielei. Filmarile pentru genericul primului serial romanesc de epoca, ”Aniela” s-au terminat la ivirea zorilor, in curtea palatului Mogosoia.
Videoclipul piesei “Aniela” va avea premiera ACASA luni, 10 august, de la ora 22.00 in cadrul emisiunii “Povestiri de noapte”, cand vor fi prezenti in studio Diana Dumitrescu, Sabina Posea, Bogdan Albulescu si Razvan Fodor pentru a povesti cum au fost filmarile pentru generic.
La filmari au mai participat Marian Ralea, Adina Galupa, Alexandru Papadopol, Raluca Tataru, Ioana Ginghina, Steliana Balacianu, Mihai Petre, Jennifer Dumitrascu, Loredana si multi altii. Abia astept sa vad rezultatul.
edit post
1 Response to 'Peste 60 de actori au filmat genericul pentru Aniela'
  1. Anonim
    http://gossip-tv.blogspot.com/2009/08/peste-60-de-actori-au-filmat-genericul.html?showComment=1249826471823#c2843007849980256569'> 9 august 2009 la 17:01

    multumim pozele sunt minunate cand ma uit la ele deja ma simt in acea epoca multumim devoratorul tv si asteptam si alte poze si materiale despre aniela. sunteti cel mai TARE !!!!!!!!!!

     

Trimiteți un comentariu