Adina Galupa se întoarce în "Aniela"

Posted On 11:13 by Devoratorul de TV |

Teresa Elefterios, personajul interpretat de Adina Galupa- o feminista prin excelenta, face valva pe Ulita Mare, defiland pe bicicleta, in pantaloni si va lupta pentru drepturile femeii de la 1900, incepand cu episodul de luni, 2 noiembrie, al serialului Aniela, difuzat ACASA, de la ora 20.30.
Teresa este sora mai mare a Anielei (Adela Popescu), o femeie care reuseste sa inteleaga viata dincolo de aparente, o razvratita inteligenta. Familia nu a inteles-o niciodata si astfel a hotarat sa mearga in Europa la studii: “Teresa decide sa se intoarca la Bucuresti si sa lupte pentu drepturile femeii si egalitatea intre sexe. Este foarte constienta de societatea din care face parte si actionand de partea unor principii foarte puternice, incearca sa modifice unele preconceptii si unele rigori invechite si neadecvate, in viziunea ei, ale epocii. Ea nu crede ca femeia e inferioara barbatului prin nastere si pledeaza pentru ca si femeile sa aiba drept de vot”, spune Adina Galupa.
In perioada in care tinerele fete nu aveau voie sa iasa din casa neinsotite, toate purtau rochii sofisticate si nu aveau voie sa ia decizii nici macar in privinta propriilor vieti, Teresa incalca toate regulile si vine cu conceptii revolutionare: “La inceputul secolului XX ia amploare curentul feminist in Europa. Teresa a luat contact cu feminismul la Paris si spre deosebire de alte fete care vin de acolo, ea se intoarce cu acest ideal, cu dorinta de a atrage atentia asupra faptului ca femeia poate fi privita si altfel decat o faceau oamenii vremii. Si apare pe Ulita Mare neinsotita de mama, matusa sau guvernanata, poarta pantaloni si merge pe bicicleta. Nu stiu care dintre aceste lucruri era mai grav in viziunea celor care o vedeau, insa gestul a oripilat femeile si a indignat barbatii. Si va incerca sa atraga astfel de atentie in repetate randuri si de fiecare data va fi o aparitie socanta si neasteptata de nimeni. Nici chiar de mama ei, care o reneaga”, adauga tanara actrita.
Telespectatorii o pot urmari pe Adina Galupa in rolul feministei Teresa Elefterios in serialul “Aniela”, de luni pana joi, de la ora 20.30, difuzat ACASA.
edit post
0 Response to 'Adina Galupa se întoarce în "Aniela"'

Trimiteți un comentariu