Bal mascat în "Aniela"

Posted On 12:13 by Devoratorul de TV |





Miercuri, 21 octombrie, ACASA incepe balul masque organizat de Iorgu Vulturesco (Dan Condurache) in scopuri caritabile, unde totodata va anunta oficial logodna dintre Radu Vulturesco (Mihai Petre) si Polixenia Laptaru (Diana Dumitrescu)- un spectacol plin de culoare si mister, in “Aniela”, de la ora 20.30.
In Bucurestiul de la 1900, balurile mascate erau la mare moda. Pregatirile pentru un astfel de eveniment incepeau cu cateva saptamani inainte, iar oamenii se straduiau sa nu fie identificati, iar pentru aceasta erau dispusi sa isi aduca costumul tocmai de la Paris: “Polixenia este foarte nerabdatoare sa inceapa balul mascat, pentru ca stie ca se vor intampla foarte multe lucruri acolo care ii vor schimba viata. Si se pregateste cum stie ea mai bine, ii cere modistei sa ii aduca rochie tocmai de la Paris”, spune Diana Dumitrescu.
Stefan cel Mare, Poseidon, Aladin, Maria Antoaneta, Marc Antoniu, Napoleon, Romeo si Julieta sunt doar cateva dintre cele 33 de costume si masti care dau culoare si mister scenelor balului: “A fost putin incomod la filmari pentru ca pe cap aveam un coif foarte ascutit si inalt, imi era destul de greu sa-mi pastrez echilibrul. Dar daca priveai din exterior toata desfasurarea de forte, totul arata foarte bine si foarte colorat. Si costumele au fost atat de bine facute incat ne recunosteam mai mult dupa voce. Cu siguranta nici telespectatorii nu ne vor recunoaste din prima”, marturiseste Adela Popescu.
De asemenea, balurile erau un prilej de a lega prietenii, a cunoaste amoruri, acolo se urzeau intrigi, se aranjau logodne si mariaje, insa doar pentru cei din lumea buna: “Este un moment extraordinar din viata Niculinei, in care isi da seama ca risca foarte mult aparand, dar pentru acest moment deosebit isi asuma toate consecintele faptelor ei. Era foarte speriata pentru ca poarta o rochie care nu este a ei, pe care a furat-o si pentru ca indrazneste sa sfideze regulile societatii, sa mearga in lumea buna. Este pentru prima oara cand se afla la un astfel de eveniment, dar simte o chemare pentru aceasta lume, pe care nu si-o poate explica, este un instinct in care are incredere si pe care il urmeaza. Si aceasta indrazneala pe care si-o permite, reprezinta un pas foarte important in evolutia ei”, spune Sabina Posea.
edit post
0 Response to 'Bal mascat în "Aniela"'

Trimiteți un comentariu