Dinastia Tudorilor vine la Pro Cinema

Posted On 15:13 by Devoratorul de TV |


Pasiune, ambitie, crime si lupte pentru putere – toate acestea reprezentate de un singur om, emblema a unei perioade istorice tumultuoase: Henry al VIII-lea, impulsivul tiran, eroul „Dinastiei Tudorilor”, serial pe care telespectatorii Pro Cinema il pot urmari, din 9 februarie, in fiecare luni si marti, de la ora 20:00, in premiera la televiziunile comerciale din Romania.
Cistigator a patru premii Emmy si de trei ori nominalizat la premiul Globul de Aur, „Dinastia Tudorilor” rescrie istoria si propune un Henry al VIII-lea seducator. De altfel, Jonathan Rhys-Meyers, actorul care interpreteaza rolul regelui, a fost de doua ori nominalizat la premiul Globul de Aur, categoria „cel mai bun actor dintr-un serial”. „Am vrut sa scriem o poveste captivanta, care sa-i cucereasca pe oameni, nu un tratat de istorie. Din aceasta cauza ne-am permis sa nu respectam strict datele istorice, sau sa eliminam anumite personaje, care ar fi putut crea confuzii”, spune Michael Hirst, creatorul acestei serii. Ceea ce s-a intimplat ulterior a dovedit faptul ca scenaristul si producatorul executiv al serialului a gindit bine: „Dinastia Tudorilor” a devenit unul dintre serialele cu cel mai mare succes de public si si-a cistigat fani in toate colturile lumii.
La acest succes a contribuit nu numai scenariul, ci si distributia: Jonathan Rhys-Meyers, Natalie Dormer, in rolul Annei Boleyn, Jeremy Northham, Sam Neill, Gabrielle Anwar.
Chiar de la inceputul celor 40 de ani de domnie, regele Henry al VIII-lea s-a impus ca un monarh tiranic, ale carui ambitii personale treceau de multe ori inaintea intereselor statului. Obsesia lui Henry de a avea un mostenitor si neputinta lui Katherine de Aragon, sotia sa, de a-i oferi unul arunca un blestem asupra imperiului, lezeaza autoritatea regelui si prilejuieste ascensiunea Annei Boleyn, al carei unic vis este acela de a deveni noua regina. In ciuda atmosferei tulburi de la curte si a ambitiilor celorlalti monarhi de pe continent, Henry nu se va da in laturi de la nimic – nici de la exil, nici de la crima – pentru a-i elimina pe cei care-i stau in cale si a obtine ceea ce si-a propus. „Mai inteligent decit toti ceilalti, mai ambitios decit toti ceilalti, cu o energie coplesitoare. Cel mai periculos om de la Curte”, astfel il descrie Jonathan Rhys-Meyers pe Henry al VIII-lea, personajul pe care l-a interpretat in „Dinastia Tudorilor”, serial pe care telespectatorii Pro Cinema il pot urmari incepind din 9 februarie, in fiecare luni si marti, de la ora 20:00.
edit post
1 Response to 'Dinastia Tudorilor vine la Pro Cinema'
  1. Anonim
    http://gossip-tv.blogspot.com/2010/01/dinastia-tudorilor-vine-la-pro-cinema.html?showComment=1279880457158#c2205431525094267043'> 23 iulie 2010 la 13:20

    sunteti nebuni

     

Trimiteți un comentariu