118 oameni pentru Iubire şi onoare

Posted On 11:38 by Devoratorul de TV |

Telenovela “Iubire si onoare”, difuzata din aceasta toamna, ACASA, este rodul muncii unei echipe, formata din 118 oameni, aflati in spatele camerelor de luat vederi, oameni care de luni pana vineri, de dimineata si pana noaptea tarziu, muncesc pentru a aduce celor de ACASA o productie exotica cu un subiect incendiar.
Intreaga poveste a pornit de la un articol dintr-un ziar britanic, The Sunday Telegraph, citit de producatorul general Ruxandra Ion. ”De la articolul de ziar a inceput totul! Apoi carti, filme, iesiri in Bucuresti, mii de cercetari pe internet, discutii cu Amnesty International... A urmat creatia. In multe zile, pentru ca noi suntem oameni. Sorina Ungureanu si Simona Macovei (scenariste), Iura Luncasu, regizorul, Bianca Popescu (producator creativ) si cu mine, am inceput sa ne intalnim si sa "batem campii". Asa s-au nascut Ilinca, Amir, familia emirului Hussein El Jisr, "gasca de Dorobanti",etc. Toate personajele din serial sunt pura fictiune. Este posibil ca in timpul vizionarii sa vi se para ca anumite povesti legate de personajele noastre sunt "trase de par". Va asigur ca sunt inspirate din realitatea anului 2010”.
Parte din echipa de profesionisti care se afla in spatele telenovelei “Iubire si onoare”, alaturi de Ruxandra Ion, sunt si Bianca Popescu, producator creativ si Alex Cseh, producator executiv. “Telespectatorii vor fi cuceriti de o poveste de iubire intensa si foarte frumoasa, de o lume fascinanta, cu un parfum special, plina de muzica si dans, bogatie si traditii care ne vor fermeca, indigna, cuceri.Daca vom auzi de la telespectatori ca au o problema ca nu se mai pot dezlipi de televizor de la 8 si jumatate seara, inseamna ca ne-am atins scopul. Noi lucram impreuna de multi ani si cu fiecare proiect incercam sa facem lucruri mai bune, mai frumoase, invatam de la an la an mai multe. In acest an facem prima telenovela full HD si suntem foarte mandri de asta. De la „Numai iubirea”, prima telenovela romaneasca, acum am reusit sa facem prima telenovela full HD din Romania, evident ca suntem foarte incantati si o sa vedeti imagini minunate, din toamna asta, numai ACASA”, spune Bianca Popescu.
Regizorii Iura Luncasu, Alex Fotea, Camelia Popa, Bogdan Dumitrescu, Adrian Tapciuc coordoneaza, zi de zi, zeci de oameni de la operatori imagine pana la scenografi sau tehnicieni de lumini. Alaturi de ei, scenaristele Simona Macovei si Sorina Ungureanu vor aduce pe micul ecran, in aceasta toamna, o frumoasa poveste despre iubire, tradare si secrete bine pastrate.
Iura Luncasu, coordonatorul echipei de regizori si cel care a stat in spatele camerei de luat vederi la realizarea unor productii care au facut istorie ACASA crede ca orice proiect aflat la debut este dificil: “Fiecare proiect a fost aparte, la fel este si cel care se va difuza din toamna, ACASA. In general, nu cred in retete. Reteta inseamna sablon si cred ca ar fi o greseala sa gandesc asa. Ma ghidez de fiecare data dupa o poveste cu personaje stabilite, cu propria traiectorie si investesc toate resursele pe care le am”, spune Iura. Cat despre drumul spre succes el este simplu in viziunea regizorului. “Eu cred ca poti avea succes daca ai o distributie bine aleasa, daca povestea functioneaza si este credibila. Nu a fost usor la filmarile din Turcia pentru “Iubire si onoare”, dar ce a iesit este spectaculos. Provocarea pentru mine este de fapt sa reusesc sa imi ating obiectivele pe care mi le setez. In cazul asta, sa sustin o poveste care sa placa si sa trezeasca dorinta de vizionare".
Regizorul Alex Fotea isi doreste ca noua telenovela “Iubire si onoare” sa ii conduca pe telespectatori intr-o lume exotica si mondena, in egala masura: “Noi incercam, pe langa exotismul lumii arabe, sa aducem in fata telespectatorului o lume spumoasa, plina de viata, un soi de lume ideala in care nu trebuie sa faci altceva decat sa te distrezi. Sa nu ridici un deget, sa stai toata ziua si sa-ti vina banii, sa nu fie nevoie sa muncesti pentru ei. La filmari ne amuzam foarte tare pentru ca sunt multe momente foarte haioase si situatii cu care noi, cei din echipa, nu ne-am confruntat in viata de zi cu zi. Desi pare simplu e greu sa redai statul degeaba, trebuie sa ai multa imaginatie”, spune amuzat Alex Fotea.
Colegul lui, Bogdan Dumitrescu a fost impresionat, inca de la primul contact, de exotismul celei mai recente productii MediaPro Pictures: ”Am fost foarte atras de universul arabesc, care este exotic si “miroase” frumos. Avem un fir epic rupt din realitate, crima de onoare, o practica reala care, cu siguranata, va starni sentimente controversate si va naste discutii pentru ca oamenii vor fi foarte curioasi sa vada realitatea. Tot ce ne dorim este sa cream personaje memorabile si o poveste frumoasa”, spune Bogdan.
Adrian Tapciuc, regizorul secund al productiei marturiseste: “Iubire si onoare” este un proiect cu multe locatii, multe exterioare, o echipa mare de actori, din fericire insa lucram de ceva timp impreuna si, tocmai de aceea, lucrurile merg foarte bine. Eu ma ocup de partea “mai mondena” a productiei, dar recunosc ca mai trag cu ochiul si la ce se intampla in lumea araba”.
De pregatirea actorilor si de primul lor contact cu rolurile s-a ocupat regizoarea Camelia Popa. „Documentarea si studiul individual pentru constructia lumii arabe prezenta in telenovela noastra, s-au facut cu minutiozitate si maximum de atentie. Detaliile sunt extrem de importante pentru constituirea atmosferei tipic musulmane, iar actorii au fost incantati de provocare si si-au asumat personajele mai repede si mai bine decat ne asteptam. Cea mai mare provocare a acestui proiect este tocmai participarea si implicarea telespectatorului in poveste, pana la capat.”
Telenovela “Iubire si onoare” mai beneficiaza si de aportul unei echipe imbatabile de scenariste: Simona Macovei si Sorina Ungureanu. Cele doua au stat in spatele mega succeselor “Inima de tigan” si “Regina” si sunt gata sa puna pe hartie o noua poveste fascinanta pentru cei de acasa. “Noi credem ca televiziunea e o munca de echipa. Nu poti sa fi de unul singur in meseria asta! Cine nu a inteles ca echipa e cheia succesului mai bine se duce acasa si scrie romane in linistea biroului. Noi suntem o echipa de 10 ani si nu prea am dat gres pana acum”, mai spune Simona.
Alaturi de ea, in munca titanica de a scrie scenariul unei productii de televiziune de succes se afla, zi de zi, Sorina Ungureanu. “Am inceput sa ne documentam in urma cu aproape un an, din momentul in care am aflat ca vom scrie despre o lume foarte diferita de a noastra. Simona si cu mine avem principii de viata foarte asemanatoare, ne place sa dezvoltam pas cu pas povestea si intotdeauna ne completam foarte bine in procesul creativ. Nu suntem numai bune colege, suntem si foarte bune prietene si atunci cand muncesti atat de mult e important sa stii ca ai alaturi pe cineva care te cunoaste si are incredere in tine”, spune Sorina.
Telenovela “Iubire si onoare”, o poveste superba de dragoste intre un musulman si o romanca, are toate ingredientele unui succes in spatele caruia se afla, alaturi de actori foarte talentati, o echipa de profesionisti dedicata si pregatita sa ii duca pe telespectatori intr-o lume cu aroma orientala.
edit post
0 Response to '118 oameni pentru Iubire şi onoare'

Trimiteți un comentariu