Salex Iatma şi Ioana Picoş în Iubire şi onoare

Posted On 12:28 by Devoratorul de TV |

Miniseria cu aventurile actorilor care au filmat la telenovela “Iubire si onoare” in Bodrum, Turcia, in perioada 1-17 mai, continua la “Povestiri de noapte” cu detalii spectaculoase de la prima zi in care s-a strigat “Actiune!” iar povestea fascinanta cu iz exotic a prins contur. In editia de astazi a “Povestirilor de noapte” telespectatorii vor vedea imagini inedite cu Salex Iatma, Ioana Picos si Virginia Rogin, actorii care au tras prima secventa din “Iubire si onoare” sub indicatiile regizorului Iura Luncasu. Acest moment important, de altfel si foarte emotionant a fost primit de intreaga echipa cu aplauze si lacrimi de fericire.
Costel Constantin declara aceasta zi ca fiind “inceputul unui drum lung cu o incarcatura emotionala speciala”, iar pentru Marin Moraru “intotdeauna prima secventa e cea mai emotionanta pentru ca acolo incerci sa pui tot ce-ai gandit”. In “Iubire si onoare”, Salex Iatma (nepotul emirului Hussein) si Ioana Picos (o araboaica orfana si foarte credincioasa) vor trai o iubire imposibila care le va schimba destinul iremediabil. Dupa ce timp de un an de zile a interpretat rolul bacanului Panait din serialul de epoca “Aniela”, Salex Iatma se pregateste intens pentru noua sa identitate artistica, Usman – un tanar arab care duce o viata dezordonata si care, din punctul de vedere al emirului, trebuie readus la traditie: “Usman este primul personaj care, ca si caracteristici, este foarte departe de mine si imi da astfel ocazia de a aborda un rol de compozitie. Am fost indrumati de regizori catre o bibliografie foarte interesanta, care m-a imbogatit spiritual si m-a deschis catre o noua lume. Usman este un tip antisocial si pentru ca i-a lipsit afectiunea parintilor, nu are un scop precis in viata, cel mai apropiat lucru de el e ziua de maine pe care o abordeaza in cel mai hedonic mod posibil. Este departe de rigorile culturii musulmane”, spune Salex Iatma.
Tot in Turcia, intre colegi, Salex povesteste ca si-a sarbatorit ziua de nastere: “E al treilea an consecutiv in care imi petrec ziua aniversara la filmari si sincer, nu gasesc niciun loc mai frumos si mai potrivit de a ma serba decat prin meseria pe care o ador. Dupa ce s-a terminat ziua de filmare am daruit fiecarui coleg cate un cui cu textul urmator: “ca sa ai cui sa-i spui ca-ti este rau, ca sa ai cui sa-i plangi pe umar, ca sa ai cui sa-i dai un telefon sa-i spui ceva, orice sau ca sa ai cui sa-i imparti fericirea ta”.
Ioana Picos este o tanara actrita, studenta la Facultatea de Teatru din cadrul Universitatii Spiru Haret, care a participat la castingul organizat in luna ianuarie pe site-ul acasatv pentru noua productie de la ACASA si care si-a vazut visul indeplinit atunci cand a fost cooptata in distributie: “Am fost foarte emotionata la casting iar cand am aflat ca am primit rolul m-am bucurat foarte mult, pot spune ca a fost una dintre cele mai frumoase zile din viata mea. Ma simt onorata si sunt tare fericita pentru aceasta realizare”, povesteste Ioana.
Ioana Picos se afla la primul rol de amploare in telenovela exotica marca MediaPro Pictures, unde o intrepreteaza pe Aziza, o fata care a crescut in casa emirului inca de cand parintii ei au murit intr-un atentat la Kabul: “Aziza este o fata buna la suflet, credincioasa si care respecta Coranul pentru ca asa simte, nu pentru ca trebuie. Sufera o mare nedreptate atunci cand se indragosteste, in ciuda faptului ca nu vrea sa iasa din cuvantul nimanui. Inainte de filmari am fost la moschee ca sa ma familiarizez cu atmosfera, sa vad care sunt ritualurile, dar si care sunt diferentele si apropierile dintre religiile noastre”.
In Bodrum, Ioana Picos a filmat prima secventa in rolul Azizei, coordonata de regizorul Iura Luncasu: “Iura este un om si un regizor extraordinar, reuseste sa fie pe intelesul tuturor, iar prin felul in care se poarta cu tine te face sa te deschizi si sa dai ce-i mai bun din tine”, povesteste Ioana.
Astazi, de la ora 22.30 la “Povestiri de noapte”, telespectatorii ACASA pot urmari indeaproape momentele emotionante de la prima secventa in care s-a strigat “Actiune!” la “Iubire si onoare”, o telenovela care aduce in prim plan o poveste de iubire imposibila dintre un arab si o romanca, dar care vorbeste si despre regulile scrise si nescrise din lumea musulmana si despre crima de onoare.
edit post
0 Response to 'Salex Iatma şi Ioana Picoş în Iubire şi onoare'

Trimiteți un comentariu