Noutăţi despre Iubire şi onoare

Posted On 11:16 by Devoratorul de TV |

Marti, 13 iulie este ziua marilor surprize pentru fanii productiei “Iubire si onoare”, prima telenovela romaneasca filmata HD, prima care abordeaza o tema foarte curajoasa, un subiect extrem de discutat pe plan international: crima de onoare ! De la ora 20.00, se lanseaza site-ul oficial http://iubiresionoare.acasatv.ro si odata cu acesta genericul de final pe melodia “Locul ei” interpretata de formatia Praf in ochi, un videoclip extraordinar filmat intr-o locatie de vis: pe un yaht si pe plajele insorite din Turcia.
Iar de la ora 22.30 la “Povestiri de noapte”, Maia Morgenstern, Madalina Draghici, Radu Valcan si scenaristele productiei, Simona Macovei si Sorina Ungureanu vin sa vorbeasca despre cutumele lumii musulmane, despre regulile scrise si nescrise, despre crima de onoare si despre realitatea din lumea araba transpusa pe micul ecran in telenovela “Iubire si onoare”.
Cele doua sceariste au creionat personaje fictive, dar inspirate din situatii rupte din viata, dintr-o realitate cotidiana romaneasca si internationala: “Viata este cel mai talentat scenarist, iar scenaristul nu este un om izolat, toate ideile ii vin din viata, din ceea ce citeste, din oamenii pe care-i cunoaste. Noi de fapt scriem despre vieti. Telenovela “Iubire si onoare” contine o serie de povesti inspirate din viata reala. Spre exemplu crima de onoare, o notiune des regasita in lumea musulmana, este un act savarsit in numele onoarei. Pentru ca familia sa-si recapete bunul renume un membru al ei trebuie sa plateasca cu viata. Ne-am inspirat din carti scrise de jurnalisti care au fost martorii acestei practici in lumea musulmana si nu numai”, marturiseste scenarista Simona Macovei.
Crima de onoare este intriga principala a telenovelei “Iubire si onoare”, o poveste a unei iubiri adevarate care are de infruntat prejudecatile si resentimentele a doua lumi: orientala si europeana. Ilinca (Madalina Draghici) este o fata moderna, care viseaza la o cariera de succes in PR si crede ca iubirea adevarata poate fi intalnita si in realitate, nu doar in povestile pe care le asculta cand era mica. Ea are o relatie cu un tanar din Bucuresti, Catalin, caruia ii place sa traiasca viata la limita. Catalin s-a descurcat pe fortele proprii, ii plac banii si adora sa fie inconjurat de prieteni bogati si influenti. Desi la inceput e fascinata de viata pe care o traieste Catalin, cu timpul, Ilinca incepe sa realizeze, ca ea nu traieste decat un compromis. Amir (Radu Valcan) este un seic misterios, dar fascinant si atragator, care a suferit deja pierderea unei sotii pe care a iubit-o. Este fiul unui emir bogat si puternic, nascut in Tara Luminii (Beled el Nur). In momentul cel mai putin asteptat, Ilinca il intalneste pe Amir intr-un club din Bucuresti si, inca din prima noapte, isi dau seama ca soarta lor este sa fie impreuna pentru totdeauna. Povestea lor pare una rupta din 1001 de nopti si amandoi realizeaza ca intalnirea lor a fost programata de destin. Curand, insa, tinerii isi dau seama ca traiesc un vis si ca nu le va fi usor sa ramana impreuna avand de infruntat multe obstacole. Aziz, fratele lui Amir, insetat de putere, se foloseste de relatia lui cu o rusoaica, Oxana (Diana Dumitrescu), pentru a-l inlatura de la conducerea firmei de diamante a familiei. La randul sau, tatal, emirul Hussein, isi doreste ca Amir sa ia de nevasta o femeie de aceeasi religie ca si el. Pe de alta parte, mama Ilincai se impotriveste vehement relatiei fetei ei cu un arab, pentru ca stie ca o femeie care intra intr-o familie musulmana e obligata sa traiasca dupa reguli stricte, scrise si nescrise care ii ingradesc libertatea si chiar ii ameninta viata.
In Emiratul Beled el Nur se practica crima de onoare, o cutuma conform careia o femeie care incalca legile Coranului este omorata de propria familie, in numele onoarei. In ciuda obstacolelor, intre iubire si onoare se scrie povestea unei iubiri interzise: povestea Ilincai si a lui Amir – doua suflete gemene despartite de traditii, religii, secrete si tradare, in aceasta toamna, ACASA.
edit post
0 Response to 'Noutăţi despre Iubire şi onoare'

Trimiteți un comentariu